Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik EJU-a čestitao DŽSBiH na organizaciji EP-a

crnogorac-soloveychik-predaja zastave

Protekle sedmice Sarajevo je bilo domaćin Evropskog prvenstva u džudu za kadete. Da je Džudo savez Bosne i Hercegovine bio odličan organizator, a glavni grad naše domovine sjajan domaćin potvrdio je u svojoj izjavi predsjednik Evropske džudo unije (EJU) Sergey Soloveychik.

– Želim uputiti komplimente predsjedniku Džudo saveza BiH Branislavu Crnogorcu i njegovom timu koji je ostvario značajan progres i napredak u odnosu na organizaciju Evropskog prvenstva u džudu za juniore koje su ugostili 2013. godine – kazao je prvi čovjek evropskog džuda Sergey Soloveychik.

Predsjedniku EJU-a, koji je tokom Evropskog prvenstva četiri dana boravio u Sarajevu, nije promakao mali, ali izuzetno organizovan tim ljudi zadužen za organizaciju.

– Evropsko prvenstvo u džudu za kadete proteklo je glatko zahvaljujući malom ali predanom i ujedinjenom timu koji je izuzetno cijenjen među džudo porodicom. Želio bih da u budućnosti lokalni džudo klubovi i prijatelji džuda što više posjećuju ovakve događaje kako bi doprinijeli što boljoj atmosferi tokom takmičenja – naglasio je Soloveychik.

Na kontinentalnom prvenstvu, koje je u Sarajevu trajalo od 28. juna do 1. jula, najuspješnija reprezentacija bili su Rusi. Reprezentativci Rusije osvojili su sedam zlatnih, tri srebrene i jednu bronzanu medalju, a sjajnom učinku u individualnom dijelu takmičenja pridodali i najsjajnije odličje u timskom dijelu Evropskog prvenstva.

Iako su svi u Džudo savezu BiH priželjkivali makar jednu medalju na takmičenju, na kraju su se morali zadovoljiti petim mjestom Božidara Vučurevića u kategoriji do 81 kilograma, dok je Igor Vračar u konkurenciji džudista preko 90 kilograma zauzeo sedmo mjesto.