Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik MOK-a Bach smjestio se u Olimpijskom selu

bach mok89

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC) Thomas Bach preuzeo je svoje ključeve i smjestio se u sobu u Olimpijskom selu u Rio de Janeiru, javlja Anadolu Agency (AA).

Zanimljivo Bach je smješten u istoj zgradi, gdje se nalazi i olimpijski tim izbjeglica koji će u Brazilu nastupati po zastavom IOC-a. Predsjednik se nalazi sprat ispod izbjegličkog tima.

“Olimpijsko selo je srce Olimpijskih igara i zaista možete osjetiti kako uzbuđenje raste dok se približavamo početku igara. Ovdje u selu sportisti iz cijelog svijeta mogu doći i zajedno kao konkurenti razmijeniti svoja iskustva“, kazao je Bach za web stranicu IOC-a.

Olimpijsko selo u Riju otvoreno je 24. jula, a osim predsjednika Bacha u njemu je već smješteno oko 2.000 sportista i članova delegacija. Prvi čovjek IOC-a naglasio je da će svoju sobu u Olimpijskom selu tokom igara koristiti što je više moguće. Naravno, koliko mu to obaveze dozovole.

Zanimljivo Bach je imao priliku kao sportista boraviti u Olimpijskom selu i ne samo to, nego i osvojiti zlatnu olimpijsku medalju u mačevanju. Bilo je to 1976. godine na igrama u Montrealu.