Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Srbije žalio se Bachu zbog prijema Kosova u MOK

Thomas Bach

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u Brazilu tokom susreta sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta /MOK/ Thomasom Bachom izrazio i žaljenje zbog činjenice da je ovaj komitet bez konsultacije sa Srbijom dopustio da Kosovo postane njegov član.

Nikolić je dodao da je to pogodilo sve građane Srbije zato što liči na podršku nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

“Nastavićemo da učestvujemo na svim takmičenjima /u Riju/, međutim, trebalo je primijeniti neke ranije ustanovljene principe, kao što je princip u vezi sa Tajvanom i predložiti način na koji će Kosovo učestvovati”, dodao je Nikolić.

U saopštenju se dodaje da je predsjedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta skrenuta pažnja i na to da će biti vrlo teško organizovati kvalifikaciona takmičenja na Olimpijadi u Riju ukoliko bi na njima učestvovali predstavnici Srbije i Kosova.

Nikolić je danas u Brazilu razgovarao sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasom Bachom o razvoju sporta i načinima na koji ovaj komitet može da pomogne Olimpijskom komitetu Srbije.