U 60. godini

Preminuo legendarni rukometaš Zlatko Saračević

Isti izvor piše da je Saračeviću po izlasku iz dvorane pozlilo, a u blizini se našla trenerica golmaana Barbara Stančin koja je odmah pozvala hitnu pomoć

Legendarni rukometaš Zlatko Saračević umro je večeras od srčanog udara u 60. godini života, pišu hrvatski mediji.

Proslavljenom bivšem rukometašu i treneru Podravke Zlatanu Saračeviću pozlilo je nakon derbija s Lokomotivom u Koprivnici. Odmah je prebačen u bolnicu.

U najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa Podravka Vegeta je u Koprivnici pobijedila Lokomotivu s 32:29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

Za Podravku je to bila 12 pobjeda u isto toliko susreta, dok je Lokomotiva doživjela drugi poraz ove sezone uz 12 pobjeda.

”Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo”, rekao je Saračević kojem je pozlilo odmah nakon što je dao ovu izjavu i istog trenutka je prebačen u koprivničku bolnicu, piše Podravski list.

Isti izvor piše da je Saračeviću po izlasku iz dvorane pozlilo, a u blizini se našla trenerica golmaana Barbara Stančin koja je odmah pozvala hitnu pomoć.

Kako je gimnazijska dvorana u blizini, pomoć je stigla vrlo brzo te je Saračević prebačen na Hitni bolnički odjel koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali nažalost nisu uspjeli.

Počeo u banjalučkom Borcu

Zlatan Zlatko Saračević rođen je 5. 7. 1961. godine u Banjoj Luci.

Profesionalnu karijeru rukometaša započeo je u klubu Borac iz Banja Luke i već se tamo istaknuo kao jedan od najboljih igrača Jugoslavije 80-ih godina 20. stoljeća.

Za Borac igrao je deset godina i nakon toga se 1987. godine preselio u RK Medveščak. Za Medveščak je igrao tri godine i osvojio Kup Jugoslavije 1989. i 1990. godine.

Nakon Medveščaka igrao je u Nimesu, Bordeauxu, Istresu i Creteilu. Francusku ligu je osvojio dva puta i tri je puta bio proglašavan za najboljeg strijelca.

Godine 1997. vratio se u Zagreb i igrao je za Badel. U zadnje dvije sezone dok je igrao, dva je puta proglašen najboljim strijelcem u EHF Ligi prvaka.

Godine 2000. odlazi u Fotex Veszprem gdje je igrao dvije sezone, a 2002. godine zaigrao je za Zamet Crotek. U tom je klubu završio igračku karijeru i počeo raditi kao trener.

Godine 2003. Saračević je preuzeo klupu RK Zameta, ali nakon loše sezone smijenjen je 22. marta 2004. godine. Kratko vrijeme radio je kao pomoćni trener RK Zagreb. Godine 2016. preuzeo je klub u Dubrovniku.

Zlatko Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju u Švicarskoj na Svjetskom prvenstvu koje se održalo 1986. godine i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.

S reprezentacijom Hrvatske nastavio je nizati velike rezultate pa je tako 1993. godine osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Languedoc-Roussillonu.

Godine 1992. i 1993. s RK Zagreb osvojio titulu prvaka Europe, a s reprezentacijom je na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. godine osvojio brončanu medalju.

Godine 1995. Zlatko je s reprezentacijom postao viceprvak na Svjetskom prvenstvu, a 1996. godine olimpijski pobjednik u Atlanti. Godine 1996. dobio je Državnu nagradu za sport “Franjo Bučar”.