BiH

Načelnik Srebrenice

Grujičić: Ne vjerujem da će se pojedini Bošnjaci odreći svojih mandata

21/02/2021

Na novinarsko pitanje da li je moguće da se opet ponove izbori u Srebrenici ako Ustavni sud BiH donese neku odluku, Grujičić je kazao da je danas sve moguće

Aktuelni načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić je proglasio pobjedu na ponovljenim izborima koji su održani danas u toj opštini, te poručio Bošnjacima da se ne brinu, iako ne budu imali predstavnika u vlasti.

– Ako ne bude bošnjačkih predstavnika u vlasti Bošnjacima se neće ništa desiti, jer postoji dio kolača koji pripada Bošnjacima i tako će biti raspoređen onima koji žive u Srebrenici. Bošnjaci koji su osvojili ranije mandate ne vjerujem da ih neće prihvatiti, ako se to desi onda će Bošnjaci ostati sami i biti prepušteni sami sebi. Ukoliko se desi to čudo da oni odustanu od svojih mandata, vjerovatno će se naći na listama stranaka neki Bošnjaci koji će prihvatiti odgovornosti i voditi svoj narod na najbolji mogući način. – kazao je Grujičić.

Na novinarsko pitanje da li je moguće da se opet ponove izbori u Srebrenici ako Ustavni sud BiH donese neku odluku, Grujičić je kazao da je danas sve moguće.

– Sve je moguće u Srebrenici i u Bosni i Hercegovini. Ja sam mislio da je nemoguće ovo što se desilo, ali desilo se. Ako postoji trunka prava vjerujem da se to neće desiti, ali šta god da se desi ponovo će biti isti rezultat. Ipak, mislim da to ne bi imlao nikakvog smisla. Učinit ću sve da građani koji žive ovdje imaju egzistenciju. – potcrtao je Grujičić.

Bošnjaci u Srebrenici danas su bojkotovali izbore zbog, kako su naveli, nemogućnosti ponovoljenog glasanja putem pošte i drugih nepravilnosti. Podršku bošnjacima u Srebrenici za bojkot izbora dali su lideri probosanskih stranaka (DF, SDA, PDA, SPD, Stranka za BiH, NP, NS i SBB).

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.