Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U 54. godini

Preminuo nekadašnji košarkaš i trener Jakub Genjac

jakub genjac (1)

Bio je i trener seniorske ekipe Kaknja, s kojim je izborio plasman u elitni razred bh. košarke, a u zadnje je vrijeme bio trener mlađih uzrasta KK BIG iz Visokog

Nekadašnji košarkaš i trener Kakanja Jakub Genjac (1967), preminuo je danas u Kantonalnoj bolnici Zenica 54. godini života – potvrdio je Feni Samir Lušija, njegov nekadašnji saigrač i prijatelj.

Genjac je igračku karijeru počeo u matičnom Kaknju, nastavio u zeničkom Čeliku, s kojim je 1990. godine izborio prvi i jedini plasman tog kluba u Prvu ligu bivše Jugoslavije. Nakon Čelika, između ostalog, nosio je dres hrvatskih klubova Kvarnera iz Rijeke i Splita. Bio je i trener seniorske ekipe Kaknja, s kojim je izborio plasman u elitni razred bh. košarke, a u zadnje je vrijeme bio trener mlađih uzrasta KK BIG iz Visokog.

-Nažalost, naš je Jakub izgubio bitku s teškom bolešću. U ovom trenutku ne znamo kada će biti dženaza – kaže Lušija, koji napominje da zbog vanredne situacije zbog koronavirusa neće biti moguće da posljednjem ispraćaju ovog poznatog sportiste prisustvuju svi koji bi željeli.