Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pao dogovor

Prije meča protiv Joshue “Kralj cigana” će se obračunati s Wilderom

Deontay_Wilder_vs_Tyson_Fury

Tyson Fury je u februaru ove godine osvojio naslov svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji nakon što je u Las Vegasu tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio branitelja naslova Amerikanca Deontaya Wildera

Anthony Joshua i Tyson Fury borit će se dva puta, otkrio je Eddie Hearn, čelnik Matchroom Boxinga i Joshuin predstavnik.

“Napredujemo, ima još puno toga da riješimo. Treba odabrati borilište i datum. Postignut je dogovor oko finansijskih detalja”, rekao je Hearn i tako potvrdio dvije spektakularne borbe u kojima bi pobjednik objedinio sve teškaške svjetske titule.

Fury, popularni Kralj cigana, pun je samopouzdanja.

“Upravo sam obaviješten da je najveća borba u istoriji britanskog boksa dogovorena. Velike čestitke Danu što je uspio dogovoriti dvije borbe. Postoji samo jedan problem – moram uništiti lice Deontaya Wildera u sljedećoj borbi i onda idemo u meč protiv Joshue. Postoji jedna prepreka na putu, koja se zove “bronzani bombarder”, i njega ću nokautirati”, poručio je Fury na Instagramu.

Tyson Fury je u februaru ove godine osvojio naslov svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji nakon što je u Las Vegasu tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio branitelja naslova Amerikanca Deontaya Wildera. Bio je to njihov drugi meč, nakon što je njihov prvi dvoboj u decembru 2018. godine završio bez pobjednika.

Njihov treći dvoboj bio je zakazan za juli u Las Vegasu, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođen i mogao bi se održati u novembru ili decembru.