Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Princ: U Novu godinu zakoračiti kao lider na tabeli

vedran princ
Foto: Bljesak

U derbiju vodećih timova košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine Zrinjski je nedavno u Mostaru porazio Bosnu Royal Jelly rezultatom 90:74, te na taj način nakon osmog kola dospio na lidersku poziciju.

Košarkaši Zrinjskog koji su do osme pobjede došli bez trojice važnih igrača (Ali Demić, Mateo Zovko, Marin Gilja), pogodili su čak 18 šuteva za tri poena, u čemu je prednjačio Šamadan (18 poena), Vedran Princ je dodao 21 koš i sedam asistencija, a Draško Knežević 20 poena i sedam asistencija.

“Od početka nas je poslužio šut, dok smo istovremeno s tribina imali pravi vjetar u leđa od publike koja je i ovog puta bila fantastična. Pobjeda je potpuno zaslužena jer smo disali kao tim od početka do kraja meča. Bilo je teško, ali smo smogli snage i odigrali kvalitetno”, izjavio je najbolji igrač utakmice Vedran Princ, optimistično najavljujući naredne mečeve.

“Želja nam je pobijediti Građanski i Leotar, te Novu godinu dočekati na liderskoj poziciji što bi bila sjajna stvar za naš podmlađeni tim”, dodao je.