bravo elvedina

Prva sportistkinja iz BiH ispunila normu za Zimske olimpijske igre u Pekingu

Elvedina Muzaferija

Muzaferija je do ovog uspjeha došla posljednjim rezultatima na spustu u francuskom Val d’Izeru

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija prva je sportistkinja iz Bosne i Hercegovine koja je ispunila normu za Zimske olimpijske igre koje će se 2022. godine održati u Pekingu.

Muzaferija je do ovog uspjeha došla posljednjim rezultatima na spustu u francuskom Val d’Izeru.

“Protekla dva dana održale su se utrke Svjetskog kupa u francuskom Val d’Izeru u spustu. Tu sam osvojila 72 i 73 boda, što je bilo dovoljno da se kvalifikujem za Olimpijske igre u spustu. Sutra me očekuje utrka u superveleslalomu, također Svjetski kup. Potom se nadam i učešću na nekim utrkama Evropa kupa, sve u zavisnosti od korona virusa. Glavni cilj za ovu sezonu je nastup na Svjetskom prvenstvu u februaru u Italiji“, rekla je Muzaferija za portal Klix.ba.

Inače, Elvedina je jučer utrku u izuzetno jakoj konkurenciji okončala na 47. mjestu, dok je danas bila nešto sporija pa je bila na 49. mjestu među najboljim spustašicama svijeta.

Superveleslalomu u Val d’Izeru je na rasporedu sutra s početkom od 11 sati. Među favoritkinjama su Vlhova, Bassino, Gisin, Shiffrin i Liensberger, a svoje mjesto na startu imat će i Muzaferija.