Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ashleigh Barty

Prva teniserka svijeta zbog straha od korone neće igrati na US Openu

barty

Biće to prvi put da najbolje ranigrana teniserka planete ne učestvuje na US Openu otkad ga je 2010. godine zbog povrede propustila Serena Williams

Australijska teniserka Ashleigh Barty, trenutno prvoplasirana na WTA listi, neće nastupiti na US openu u New Yorku u zbog zabrinutosti usled pandemije koronavirusa.

Biće to prvi put da najbolje ranigrana teniserka planete ne učestvuje na US Openu otkad ga je 2010. godine zbog povrede propustila Serena Williams.

“Nećemo nastupiti na US Openu, a odluku o Roland Garrosu ćemo saopštiti naknadno. Rizik od zaraze je i dalje veliki i jednostavno se ne osećam prijatno da izlažem svoj tim toj bolesti”, izjavila je Ashleigh Barty.

Prema navodima The New York Timesa, Barty neće nastupiti ni na “Otvorenom prvenstvu Zapada i Juga”, turniru koji se smatrao drugim najvećim događajem američke sezone tokom ljeta. Taj turnir počinje 20. augusta, a za sada je poznato da na njemu neće biti četiri teniserke iz top 10 – u pitanju su Simona Halep, Elena Svitolina, Bianca Andreescu i Naomi Osaka. Ostaje da se vidi da li će neko od njih igrati i na US Openu.

“Poštujemo odluku svakog takmičara. Ashleigh je napravila taj potez imajući u vidu šta je najbolje za nju i njen tim. Želimo joj sve najbolje i jedva čekamo da se vrati na naš turnir jer je jedna od miljenica publike”, izjavila je Stacey Allaster, direktorica US Opena.

Australijanka Barty ima 24 godine, a do sada je osvojila osam WTA titula u singlu, uključujući i Roland Garros 2019. godine.