Ostali sportovi

Jon Jones

Prvak u UFC-u izašao na proteste, niko se s njim nije smio “zakačiti” (VIDEO)

01/06/2020

U većini američkih gradova trenutno traju žestoki prosvjedi potaknuti smrću pripadnika afroameričke rase, Georgea Floyda, koji je prošle sedmice preminuo kao žrtva policijske brutalnosti

Nakon što je serijom objava na Twitteru dodatno rasplamsao situaciju između sebe i predsjednika UFC-a, Dane Whitea, Jon Jones izašao je na ulice Albuquerquea, gdje su trajali protesti građana zbog tretmana tragično preminulog Georgea Floyda. Ali, on nije izašao pridružiti se demonstrantima nego je snimljen u situaciji gdje se suprostavio vandalima koji su uništavali gradsku imovinu.

U većini američkih gradova trenutno traju žestoki prosvjedi potaknuti smrću pripadnika afroameričke rase, Georgea Floyda, koji je prošle sedmice preminuo kao žrtva policijske brutalnosti. Jedan od tih gradova je i Albuquerque, glavni grad savezne države New Mexico, grada u kojem ujedno živi UFC-ov prvak poluteške kategorije, Jon Jones. Jučer je na ulice izašao i on sam, no iz objave na njegovom Instagramu možemo zaključiti kako nije izašao s ciljem da se pridruži protestima , koji su na više načina izmakli kontroli.

Na spomenutom profilu objavljena je snimka na kojoj vidimo Jonesa kako prilazi maskiranim vandalima te im oduzima sprejeve kojima su mislili šarati po gradskim pročeljima. Istima je prišao vrlo ljutito te ih zatražio da mu ustupe sprejeve, što su oni, vjerovatno prepoznavši o kome je riječ, bez prigovara i napravili. Uz tu snimku postavio je značajnu poruku.

“Ima li ovo sranje više uopće veze s Georgeom Floydom? Zašto tinejdžerska ološ uništava naš grad? Kao mladi crnac, vjerujte da sam također frustriran, ali  ovo nije način. Ovako samo otežavamo već tešku situaciju. Ako uistinu volite naš grad, sačuvajte ga. Svi vi stariji isto trebate progovoriti, nazovite vaše članove porodice i recite im da večeras dođu kući”, napisao je Jones.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.