Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Parlament FBiH

Zatraženo da premijer Novalić i Vlada FBiH podnesu hitnu i neodloživu ostavku

FNA_122435

Ovaj zaključak potpisali su Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša stranka), Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB)

Predstavnički dom Parlamenta FBiH traži od premijera FBiH Fadila Novalića i od Vlade FBiH hitnu i neodložnu ostavku, navodi se u novom zaključku koji uručen predsjedavajućem Predstavničkog doma FBiH Mirsadu Zaimoviću.

Ovaj zaključak potpisali su Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša stranka), Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB).

Podsjećamo, danas je tokom vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH upućen i prijedlog da poslanici izglasaju nepovjerenje aktuelnom sazivu Vlade FBiH.

Vlada FBiH od dana usvajanja ovog zaključka ima rok 30 dana da se očituje. Ukoliko se ipak to ne dogodi, predsjedavajući Zaimović na prvu narednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH morao bi uvrstiti ovu inicijativu kao tačku dnevnog reda.

U Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja federalnoj Vladi i premijeru Fadilu Novaliću, zbog, kako je navedeno, neizbježne odgovornosti u vezi sa nabavkom medicinske opreme.

Sud BiH odbio je juče prijedlog Tužilaštva BiH o jednomjesečnom pritvoru za premijera FBiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika kompanije “Srebrena malina” Fikreta Hodžića, koji su osumnjičeni za nelegalnu nabavku respiratora iz Kine tokom koje je potrošeno 10,5 miliona KM budžetskog novca.