Španac siguran

Rafael Nadal u četvrtfinalu US Opena, eliminirani Osaka i Zverev

nadal33422

Kod muškaraca u četvrtfinale su se još plasirali Italijan Matteo Berrettini i Francuz Gael Monfils, a kod žena Kanađanka Bianca Andreescu, Belgijanka Elise Mertens i Hrvatica Donna Vekić

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se i četvrtfinale US Opena. Drugi nosilac i trostruki pobjednik ovog Grand Slam turnira u 4. kolu je eliminirao Hrvata Marina Čilića sa 6:3, 3:6, 6:1 i 6:2. Nakon ispadanja Srbina Novaka Đokovića, Nadal je postal prvi favorit za osvajanje titule.

Osmog dana turnira od daljeg takmičenja se oprostila i braniteljica naslova Japanka Naomi Osaka i šesti nosilac Nijemac Aleksander Zverev.

Pored titule Osaka je izgubila je vodeću poziciju na WTA listi, a poražena je od Švicarkinje Belinde Bencic sa 7:5 i 6:4, dok je od Zvereva u osmini finala bio bolji Argentinac Diego Schwartzman sa 3:1 u setovima.

Kod muškaraca u četvrtfinale su se još plasirali Italijan Matteo Berrettini i Francuz Gael Monfils, a kod žena Kanađanka Bianca Andreescu, Belgijanka Elise Mertens i Hrvatica Donna Vekić.