Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"UFC Fight Night"

Rano jutros dobili smo vjerovatno izazivača za vladara “kaveza”

Jan Blachowicz1 (1)

Od ostalih borbi, treba izdvojiti i pobjedu legendarnog Mauricia Shoguna Rua, koji je podijeljenom sudijskom odlukom bio bolji od Paula Craiga

Na “UFC Fight Nightu” održanom rano jutros po našem vremenu u Sao Paulu u Brazilu, dobili smo vjerovatno drugog izazivača za neprikosnovenog prvaka poluteške kategorije Jona Jonesa.

Poljak Jan Blachowicz pobijedio je domaćeg borca Jacarea Souzu nakon pet rundi podijeljenom sudijskom odlukom.

Generalna ocjena je, ipak, da oba borca nisu prikazala dobru predstavu, a posebno se to odnosi na Souzu, koji se borio na domaćem terenu i kojem je ovo bio debi u poluteškoj kategoriji.

Blachowicz je nakon borbe zatražio da mu sljedeći protivnik bude neko iz samog vrha.

– Možda i napad na titulu, zašto ne. Jone, idemo to uraditi. Daj mi šansu, nemam mnogo vremena u ovom sportu, možda još tri godine. Sad ili nikad – kazao je borac iz Poljske.

Od ostalih borbi, treba izdvojiti i pobjedu legendarnog Mauricia Shoguna Rua, koji je podijeljenom sudijskom odlukom bio bolji od Paula Craiga, te slavlje Oliveire, koji je u prvoj rundi nokautirao Jareda Gordona.

O kakvom se udaraču radi kada je Jan Blachowicz u pitanju, možda najbiolje govori snimke jedne od njegovih prethodnih završnica…