Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Finale Istoka NBA lige

Raptorse uništile trice čovjeka koji u prvih šest NBA sezona nije zabio nijednu

lopez

Serija se igra na četiri pobjede, a druga utakmica na rasporedu je u petak, opet u Milwaukeeju

Finale Istoka NBA lige s pravom se najavljivalo kao okršaj Giannisa Antetokounmpa i Kawhija Leonarda, dvojice najdominantnijih igrača ovogodišnjeg doigravanja, ali u prvoj utakmici glavne su uloge preuzeli ljudi iz drugog plana, a Bucksi su slavili 108:100 i poveli 1:0 u seriji.

Raptorsi su vodili skoro cijelu utakmicu, imali i 13 razlike u drugoj četvrtini, ali Bucksi su natjerali goste da promaše posljednjih osam šuteva te zaključili utakmicu serijom 10:0.

Brook Lopez zakucao je na 2:20 prije kraja za vodstvo Milwaukeeja, pa u idućem napadu zabio tricu za plus četiri, nakon čega se Kanađani više nisu vratili. Lopez je završio s 29 koševa, što mu je rekord doigravanja, a najveću je štetu Raptorsima napravio svojim novim oružjem – tricama.

U prvih šest sezona u NBA ligi taj je centar ispucao ukupno sedam trica i sve ih promašio. U iduće dvije sezone pogodio ih je tri, a onda je odjedanput postao šuter i od tada ih ubacuje više od 100 po sezone, zaključno s ovosezonskih rekordnih 187.

Ovogodišnji nastup u doigravanju mu je prvi otkako je postao tricaš, a noćas ih je zabio četiri i ugradio ih u 29 koševa, kojima je pridodao i 11 skokova. Giannisa su Raptorsi zaustavili. koliko je bilo moguće. na 24 koša. 11 skokova, pest asistencija, tri blokade i dvije osvojene lopte.

Leonard je zabio 31, u skladu s prosjekom u doigravanju od 32, ali teško bi Raptorsi tako dugo bili u igri da nije bilo često osporavanoga Kylea Lowryja, koji je zabio sedam trica iz devet pokušaja za ukupno 30 poena, najviše u ovogodišnjem playoffu.

“Gadno je kad ovako izgubite, moramo učiti iz ovoga”, rekao je neutješni Lowry, svjestan da su Raptorsi propustili veliku priliku.

Serija se igra na četiri pobjede, a druga utakmica na rasporedu je u petak, opet u Milwaukeeju.