Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

legendarna košarkašica

Razija Mujanović: Neki su pred Eurobasket govorili da nam cilj treba biti “da se ne obrukamo”

kosarkasice-bih

“Ako idemo, onda idemo da nakon utakmice izađemo uzdignute glave sa parketa bez obzira na rezultat. Otišli smo, a dalje znate..”

Legendarna Razija Mujanović nakon historijskog rezultata bh. košarkašica poručila je kako će se u Australiji boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo, ali i prisjetila se negativnih komentara pred Eurobasket.

“Prije odlaska na pripreme imala sam žustre rasprave sa prijateljima iz svijeta košarke. Rekli su mi da je uspjeh što smo se plasirali i da nam treba biti cilj da odemo i da se ne obrukamo.

Rekla sam im da ova ekipa i ja nemamo takav mentalitet. Ako ćemo ići sa bijelom zastavom, onda bolje da ostanemo kući i gledamo utakmice preko TV ekrana. Rekla sam im, ako idemo, onda idemo sa mislima da svakoga možemo pobjediti. Ako idemo, onda idemo da se borimo i da nas na kraju utakmice nagrade aplauzom i ovacijama.

Ako idemo, onda idemo da nakon utakmice izađemo uzdignute glave sa parketa bez obzira na rezultat. Otišli smo, a dalje znate..”, napisala je Mujanović na društvenim mrežama.

Kako je objavila, Valensija, u kojoj su košarkašice danas savladale Švedsku, ima posebno mjesto u njenom životu.

“Za Valensiju me vežu posebne emocije, ovdje se osjećam kao kod kuće. Ovdje smo moj pokojni trener Miki i ja ispisali historiju ženske košarke. Sinoć sam sanjala da je na tribinama i da nas gleda. Ova pobjeda je za tebe treneru i za sve vas koji nas pratite od prvog dana”, napisala je Mujanović.