endesa liga

Real izjednačio u seriji protiv Joventuta, skromna partija Muse

Džanan Musa / FOTO: Twitter / @RMBaloncesto
Džanan Musa

Polufinalna serija se igra na tri dobivena meča, a naredni susret ovi timovi igraju u subotu od 18:30.

U drugom meču polufinalne play-off serije španske Endesa lige između Real Madrida i Joventuta, pobjedu je slavila domaća ekipa rezultatom 90:73, te tako došla do poravnanja u seriji na 1:1.

Kraljevi sjajno otvaraju meč i već nakon uvodnih deset minuta imali su prednost od +8 (22:14), ipak gosti su odlično zaigrali u drugoj četvrtini, popravili su i napad i odbranu, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 36:40.

Domaći tim odlično otvara drugo poluvrijeme i vraća prednost, međutim gosti se nisu predavali, ali je Real u finišu serijom od 7:0 završio treću četvrtinu i na mali odmor otišao sa rezultatom 63:59.

Real nastavio u svom odličnom ritmu i u četvrtom periodu, pa je na kraju došao do sigurne pobjede rezultatom 90:73 i izjednačenja u seriji na 1:1.

Aktuelnog šampiona Evrope su do pobjede vodili Guerschon Yabusele sa 27 poena i Mario Hezonja sa 15 poena, dok su se u timu Joventuta istakli Henry Ellenson sa 17 poena i Andres Feliz sa 15.

Reprezentativac BiH Džanan Musa je odigrao skromnu partiju, on je za nešto više od 20 minuta provedenih na parketu upisao pet poena, dva skoka i dvije asistencije.

Polufinalna serija se igra na tri dobivena meča, a naredni susret ovi timovi igraju u subotu od 18:30.