Red Bull Cliff Diving: Meksikanac Jonathan Paredes pobjednik skokova u Mostaru (FOTO)

red bull diving (18)

Skokovima sa Starog mosta u Mostaru Meksikanac Jonatan Parades osvojio je titulu svjetskog prvaka Red Bull Driving, svjetskog prvenstva u akrobatskim skokovima, koji su danas po prvu put održani u Mostaru.

Među najboljim svjetskim skakačima, titulom najboljeg na stanici Mostar okitio se Parades sa 480,90 bodova, dok je drugo mjesto zauzeo njegov sunarodnjak Sergio Guzman, a treće David Colturi iz SAD-a.

“Ova pobjeda mi je jako značajna”, kazao je Parades, koji upros činjenici da je obišao poznate svjetske skakaonice nije skrivao oduševljenje Starim mostom i Mostarom.

Nakon što je Paradesu uručio nagradu za osvojeno prvo mjesto, legendarni mostarski skakač Emir Balić kazao je da ovaj događaj ima veliki značaj za Mostar, ali i za čitavu BiH, te poželio da se akrobatski skokovi u gradu na Neretvi održavaju redovno kako i tradicionalni.

Svjetsko natjecanje u akrobatskim skokovima je ispod Starog mosta okupilo oko 15 tisuća posjetitelja iz cijele regije, dok je spektakularne skokove putem medija pratio milijunski auditorij.

“Ovo je veliki događaj za Mostar i moram reći da sam radostan što su se svjetski poznati skakači došli natjecati za titulu najboljeg u mom gradu”, kazao je za AA višestruki i aktualni šampion mostarskih tradicionalnih skokova Lorens Listo, koji je nagradu za drugo mjesto uručio Sergiju Guzmanu, nakon što je i sam uživao u akrobatskim skokovima sa Starog mosta.

U sklopu programa punog adrenalina publika je imala prigodu uživati i u nesvakidašnjem performansu čeških surfera koji su izveli pravi spektakl na Neretvi ispod UNESCO-vog zaštićenog spomenika, koji je danas bio u središtu svjetske javnosti.

Prije samog početka natjecanja Mostar Sevdah Reunion je publiku počastio popularnom skladbom ‘Čuda jada od Mostara grada’, nakon čega je, ispred kluba skakača u vodu “Mostari”, izvedbom čuvene mostarske laste, Admir Delić svima poželio dobrodošlicu na skokove u Mostaru.