Uprava FIS-a reagovala na medijske napise: Supružnici Gudelj razveli su se početkom godine

BiH

pero gudelj

Nakon što je jedan od najvećih bosanskohercegovačkih biznismena, Pero Gudelj, pronađen u ponedjeljak oko 13.30 sati u mjestu Krčevine sa povredama glave nanesenim vatrenim oružjem, ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo ulažu maksimalne napore da spase njegov život.

Podsjetimo, na mjestu gdje je pronađen Gudelj navodno je pronađeno i pismo, a istražitelji smatraju kako se radi o pokušaju samoubistva.

Povodom svih dešavanja oko nesretnog slučaja bosanskohercegovačkog privrednika i vlasnika poslovno-trgovačkog centra FIS danas se saopštenjem oglasila i Uprava FIS-a.

– Iako je prema današnjim informacijama, zdravstveno stanje našeg Pere Gudelja stabilnije, prognoze su da je i dalje životno ugrožen, te da će se nastaviti ljekarski nadzor na Odjelu intenzivne njege UKC Sarajevo.

[pull_quote_right]Poslovanje niti u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje, a sigurni smo da će tako biti i u budućnosti. Iskreno se nadamo da ćete uvažiti naše sugestije, dati prijeko potrebnu podršku porodici Gudelj i da ćemo svi zajedno svjedočiti njihovoj velikoj životnoj pobjedi[/pull_quote_right]

 

Ovu priliku koristimo i da javno zahvalimo medicinskom osoblju UKC Sarajevo na stručnom umijeću, pristupu i velikim naporima koje su proteklih dana ulagali. Zahvaljujemo se na podršci medijima i posebno, svim dobrim ljudima širom zemlje i svijeta, koji su stalno i nesebično uz nas. Imajući u vidu teško zdravstveno stanje u kojem se nalazi naš Pero Gudelj, apelujemo na objektivnost u medijskom izvještavanju i molimo da se uvaži pravo na osobnost njegove obitelji, u ovoj, za njih životnoj bici.

Brojne medijske spekulacije i nagađanja koja ni u kom slučaju ne odgovaraju činjenicama, dodatno otežavaju i ovako komplicirano emotivno stanje obitelji Gudelj,naročito djece.

Oni to ničim nisu zaslužili.Tim prije, što je brak supružnika Gudelj, sporazumno razveden početkom ove godine, regulirao sva pravna, finansijska i ostala pitanja o imetku koji su godinama naporno i zajedno stjecali.

Prema tom sporazumu Pero i Snežana su zakonski ravnopravni suvlasnici Poduzeća FIS d.o.o. kojim u njihovo ime upravlja stabilan menedžment.

Poslovanje niti u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje, a sigurni smo da će tako biti i u budućnosti. Iskreno se nadamo da ćete uvažiti naše sugestije, dati prijeko potrebnu podršku porodici Gudelj i da ćemo svi zajedno svjedočiti njihovoj velikoj životnoj pobjedi – stoji u saopštenju za medije Uprave društva FIS d.o.o.