Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Riđić: Kvalitetniji smo od Bosne za barem deset golova razlike

Vogošća savladala Maglaj u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH

Rukometaši Vogošće Poljine Hills savladali su sarajevsku Bosnu s 23:17, u susretu 5. kola Premijer lige BiH.

Pobjeda trenutno prvoplasirane ekipe na ligaškoj tabeli niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a trener Vogošće Danijel Riđić zadovoljan je nastupom svojih rukometaša.

– Ovakva pobjeda je bila očekivana. Rekao sam prije utakmice svojim igračima da ćemo sutra rano ujutro imati traning trčanja ako ne dobijemo s najmanje pet golova razlike. Razlika je mogla biti veća, jer sigurno smo u ovom trenutku kvalitetniji za barem deset golova razlike, ali imali smo dosta tehničkih grešaka i brzopletih šuteva – izjavio je Riđić nakon utakmice za Fenu.

S druge strane trener Bosne Adem Bašić smatra da je njegova ekipa mogla i bolje proći u ovom susretu da su ”studenti” iskoristili veći broj ”zicera” koje je odbranio raspoloženi golman Vogošće Šabanović.

– Zadovoljan sam i moram čestitati svojim igračima na zalaganju i borbenosti, ali na žalost promašili smo veliki broj zicera. Šabanović je bio raspoložen i sigurno je da bi rezultat bio drugačiji da smo dali neke od tih golova. U svakom slučaju igrali smo dobro, a ja očekujem da ćemo biti još jači kada dovedemo igrače na neke od deficitarnih pozicija – rekao je Bašić.

Vogošća je ovom pobjedom zadržala lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH, dok je Bosna sada na učinku od tri pobjede i dva poraza, te će nakon ovog kola vjerovatno izgubiti treću poziciju na tabeli.