Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometaši Bosne puni optimizma pred nastavak prvenstva

rk bosna press

Rukometaši sarajevske Bosne u nastavak prvenstva BiH ulaze puni optimizma. Ekipa se nakon prvog dijela prvenstva nalazi na diobi trećeg mjesta, a cilj je plasman u Ligu 4 za prvaka u kojoj će nastupiti tri najbolje ekipe zajedno s braniteljem naslova Izviđačem koji igra regionalnu SEHA ligu.

Prvu prepreku “studenti” će imati u ekipi Prijedora. U prvom kolu jesenjeg dijela prvenstva Prijedor je savladao Bosnu te je sarajevskoj ekipi ovo prilika i za revanš. Očekuju težak zadatak s obzirom na to da Prijedor očajnički treba svaki bod u borbi za opstanak.

Šef stručnog štaba Danijel Riđić ističe da su igrači proteklih mjesec dana priprema vrijedno radili, ali da još nisu na željenom nivou. Ističe da je ekipa sastavljena od velikog broja mladih igrača i da će joj trebati vremena da se uigra.

– Nismo favoriti samo zato što igramo kući. Proteklih mjesec dana momci su vrijedno radili, iako nismo na nivou na kojem bismo realno trebali biti. Mislim da ćemo za mjesec-dva doći na to. Očekujem oscilacije u igri jer pokušavamo da igramo brzo. Bit će padova i uspona, ovoj ekipi treba vremena, ali mislim da ima potencijala za više od ova prva tri mjesta – kazao je Riđić na pres-konferenciji.

Kapiten Semir Memić smatra da je prolongiranje početka prvenstva dobro došlo ekipi da se dodatno uigra. U sutrašnjoj utakmici očekuje tri boda.

– Prijedor se bori za opstanak i sigurno će u Sarajevo doći da pokuša iznenaditi. No, mi smo favoriti i siguran sam da bodovi ostaju u Sarajevu. Pozivam i publiku da dođe u što većem broju i bude nam dodatni vjetar u leđa. Vjerujem da će sutra moći vidjeti novu Bosnu, bržu, spremniju – kazao je Memić.

S kapitenom se složio i prvotimac Ajdin Zahirović.

– Imamo visoke ambicije i mislim da ćemo u ovoj polusezoni igrati ljepši i brži rukomet – naglasio je.

Susret Bosna – Prijedor igra se u subotu od 19 sati u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu.