Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rio 2016: Potjernica za predsjednikom OK Irske zbog nelegalne prodaje ulaznica

Patrick Hickey

Vlasti u Rio de Janeira raspisale su potjernicu za Patrickom Hickeyjem, predsjednikom Olimpijskog komiteta Republike Irske (OCI) zbog navodnog udruživanja sa još šest osoba, kako bi ilegalno prodavali ulaznice za Ljetne olimpijske igre, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim što je predsjednik irskog komiteta, Hickey je i prvi čovjek Evropskog olimpijskog komiteta (EOC), te od 2012. član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC).

Policija je u srijedu izvijestila da su u istoj istrazi prošle sedmice uhapsili jednog službenika OCI-a, dok se uloga četiri druga rukovodioca i dalje ispituje. Navodi se da su agenti zaplijenili više od 1.000 ulaznica koje su se prodavale za visoku cijenu, a bile su dodijeljene Olimpijskom komitetu Irske. Kompanija koja je sumnjiva je britanski THG Sports, za koju policija kaže da je bila dio preprodaje ulaznica tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Oglasio se i OCI, koji je saopštio da je u potrazi za više detalja vezanih za izdavanje potjernice za predsjednikom Hickeyem. Zatražili su da im se potpuno pojasni situacija, kako bi mogli komentarisati cijeli slučaj.