Ostali sportovi

tuzla

Ritmičarke KSRG “Sloboda” osvojile 51 medalju na “Salines Cup 2021”

08/11/2021

Iz KRSG Sloboda učestvovalo je 56 takmičarki u individualnim vježbama i grupnim vježbama, te su osvojile 51 medalju u individualnim vježbama: 27 zlatnih, 15 srebrenih, 9 bronzanih a u grupnim vježbama osvojile su 6 zlatnih medalja

Klub ritmičko-sportske gimnastike “Sloboda” organizirao je za vikend u maloj dvorani SKPC “Mejdan” u Tuzli 10. turnir u ritmičkoj gimnastici “Salines cup – Tuzla 2021”.

Na ovogodišnjem turniru učestvovali su klubovi iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Nažalost zbog situacije sa pandemijom gimnastičarke iz drugih evropskih zemalja bile su spriječene da dođu. Učešće je uzelo 260 gimnastičarki iz 14 klubova koje su bile raspoređene u manje grupe zbog ograničenog broja osoba u zatvorenom prostoru. Zbog pandemije turniru nije bilo dozvoljeno prisustvo publike, međutim tokom čitavog trajanja takmičenja bio je omogućen prenos uživo preko kojeg su roditelji, porodica, prijatelji i svi ljubitelji ovog sporta mogli ispratiti sve nastupe, saopćeno je iz KSRG Sloboda.

Iz KRSG Sloboda učestvovalo je 56 takmičarki u individualnim vježbama i grupnim vježbama, te su osvojile 51 medalju u individualnim vježbama: 27 zlatnih, 15 srebrenih, 9 bronzanih a u grupnim vježbama osvojile su 6 zlatnih medalja.

Do kraja godine gimnastičarke Slobode nastupit će na turnirima u Zagrebu, Banja Luci i Sarajevu, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.