Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RK Borac: Izostavljanje našeg kluba iz SEHA lige nema veze sa sportom

rk borac

Bosna i Hercegovina u narednoj sezoni neće imati predstavnika u SEHA ligi. Banjalučki Borac je kao prvak Bosne i Hercegovine trebalo da nastupi u ovom takmičenu, ali se nije našao na spisku klubova koji će u narednoj sezoni igrati regionalnu ligu.

Kako navode iz Borca, u prethodnom periodu kroz kontakte s rukovodstvom SEHA lige, dobili su obećanja da će biti jedan od timova koji će se takmičiti u narednoj sezoni, ukoliko ispune određene uslove.

Ti uslovi odnosili su se na osiguranje TV prenosa svih utakmica koji će se igrati u Banjoj Luci u visokoj HD rezoluciji, što je dogovoreno, kao i jačanje igračkog kadra, na čemu klub konstantno radi.

– Da izostavljanje našeg tima iz takmičenja nema veze sa sportom, već nekim drugim vansportskim interesima, potvrđuje i spisak ekipa koje će od naredne sezone učestvovati u SEHA Gazprom ligi. Ne želeći nikoga da uvrijedimo, ipak moramo konstatovati da će u ovom takmičenju učestvovati i pojedini timovi koji su daleko od nivoa RK Borac po svim parametrima, od igračkog kadra i organizacije unutar kluba, do uslova igranja i tradicije i reputacije koju imaju – navodi se u saopćenju.

Učesnici naredne sezone SEHA lige su: Celje (Slovenija), Dinamo Pančevo (Srbija), Gorenje Velenje (Slovenija), Mešhkov Brest (Bjelorusija), Metalurg (Makedonija), Nexe (Hrvatska), Tatran Prešov (Slovačka), Vardar (Makedonija), Vojvodina (Srbija), Zagreb (Hrvatska).