RK Bosna Sarajevo: Cilj postepeno vratiti klub gdje mu je mjesto

20170816_2_25273659_24988586_Web
Zuhdija Korkarić

Rukometni klub Bosna Sarajevo predvođen novom upravom, na čelu sa predsjednikom Adnanom Duranom, želi postepeno da se vrati tamo gdje mu je i mjesto, u vrh bh. rukometa. Stoga je formiran mlad tim, koji će na terenu predvoditi iskusni proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić, a s klupe šef stručnog štaba Zuhdija Korkarić, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osim nove uprave jedan od najvećih brendova ovog grada RK Bosna, ima i novi tim. Uspjeli smo od preuzimanja odgovornosti u RK Bosna da napravimo bazu od mladih igrača, koji omogućavaju realizaciju dugoročnog plana, a to je da ovaj klub bude vraćen na staze uspjeha. Doveli smo i Nikolića, jednog od najboljih rukometaša bivše Jugoslavije. Ponosni smo što smo uspjeli dogovoriti saradnju s njim. Nadamo se da će to stvoriti preduslove za uspješne rezultate u budućnosti. Druga stvar jeste dogovor koji je blizu realizacije o partnerstvu sa Veszpremom iz Mađarske. Završni razgovori održaće se 25. i 26. augusta i na taj način možemo dobiti na važnosti“, kazao je Duran.

Iskusni Nikolić, koji će uskoro proslaviti 40. rođendan, istakao je da ga je prilikom dolaska u Bosnu najviše privukla ideja o osnivanju rukometne akademije, jer već tri godine radi sa djecom u svom ljetnom kampu i to ga ispunjava.

“Zadovoljstvo mi je što sam u Sarajevu, kao član RK Bosna. Svi znamo da je to jedan od poznatijih klubova na našim prostorima. Radujem se radu s mladim momcima. Što se tiče mene, daću svoj maksimum i pokušati pomoći mladim igračima da napreduju. Iskreno se nadam da ćemo se svi na kraju radovati. Osim akademije, privuklo me i Sarajevo, koje je veoma lijep grad“, rekao je Nikolić.

Korkarić se po ko zna koji put vratio na klupu Bosne, a ovoga puta kreće praktično od nule, jer je tim u odnosu na prošlu sezonu potpuno izmijenjen.

“Prilikom stvaranja nove uprave, puno igrača je otišlo i krenuli smo u stvaranje novog tima, koji će po igri i ponašanju na terenu dostojno predstavljati Bosnu. Jako je puno mladih igrača, kojima će Nikolić biti zvijezda vodilja. Imaće priliku od njega da vide kako radi jedan vrhunski profesionalac, koji je na svojoj poziciji dostigao najveći nivo. Radili smo na Igmanu gdje smo dodatno fizički pripremili ekipu. Nadam se da ćemo spremni dočekati start sezone“, bio je kratak šef struke sarajevskih “studenata“.

Prema riječima Rasima Lakote, predsjednika Skupštine RK Bosna, akademija bi trebala početi sa radom 1. septembra. Izrazio je nadu da će ime Ratka Nikolića privući veliki broj sarajevske djece da treniraju rukomet.

Nova sezona u Premier ligi BiH trebala bi početi polovinom septembra.