teniska legenda

Roger Federer donirao pola miliona dolara za pomoć djeci u Ukrajini

Roger_Federer

Ističući kako trenutno oko šest miliona ukrajinske djece ne pohađa školu, Federer je naveo da je omogućavanje pristupa obrazovanju u tako kritičnom trenutku ključno te je rekao da s porodicom želi pružiti podršku toj djeci

Švicarski teniski as Roger Federer donirao je 500.000 američkih dolara za pomoć ukrajinskoj djeci koja zbog rata u toj zemlji ne mogu nastaviti obrazovni proces u školama, javlja Anadolu Agency (AA).

“Moja porodica i ja smo užasnuti kada vidimo slike onog što se događa u Ukrajini. Jako nam je žao nevinih ljudi pogođenih ratom. Podržavamo mir“, poručio je Federer u poruci na Twitteru.

Ističući kako trenutno oko šest miliona ukrajinske djece ne pohađa školu, Federer je naveo da je omogućavanje pristupa obrazovanju u tako kritičnom trenutku ključno te je rekao da s porodicom želi pružiti podršku toj djeci.

Iskusni teniser i bivši prvi reket muškog tenisa Federer saopćio je da su preko Fondacije “Roger Federer“ donirali 500.000 dolara nevladinoj organizaciji War Child Holland kako bi ukrajinska djeca mogla nastaviti školovanje.