Ostali sportovi

teniska legenda

Roger Federer donirao pola miliona dolara za pomoć djeci u Ukrajini

18/03/2022

Ističući kako trenutno oko šest miliona ukrajinske djece ne pohađa školu, Federer je naveo da je omogućavanje pristupa obrazovanju u tako kritičnom trenutku ključno te je rekao da s porodicom želi pružiti podršku toj djeci

Švicarski teniski as Roger Federer donirao je 500.000 američkih dolara za pomoć ukrajinskoj djeci koja zbog rata u toj zemlji ne mogu nastaviti obrazovni proces u školama, javlja Anadolu Agency (AA).

“Moja porodica i ja smo užasnuti kada vidimo slike onog što se događa u Ukrajini. Jako nam je žao nevinih ljudi pogođenih ratom. Podržavamo mir“, poručio je Federer u poruci na Twitteru.

Ističući kako trenutno oko šest miliona ukrajinske djece ne pohađa školu, Federer je naveo da je omogućavanje pristupa obrazovanju u tako kritičnom trenutku ključno te je rekao da s porodicom želi pružiti podršku toj djeci.

Iskusni teniser i bivši prvi reket muškog tenisa Federer saopćio je da su preko Fondacije “Roger Federer“ donirali 500.000 dolara nevladinoj organizaciji War Child Holland kako bi ukrajinska djeca mogla nastaviti školovanje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.