Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Švicarski teniski as

Roger Federer neće nastupiti na Australian Openu

roger-federer

Iskusni švicarski teniser Federer se nada da će se oporaviti nakon operacije koljena i da će moći nastupiti na Wimbledonu naredne godine

Švicarski teniski as Roger Federer neće nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu koji će se igrati u januaru naredne godine u Melbourneu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bivši prvi reket svijeta Federer je za švicarski list “Le Matin“ izjavio da na turniru u Australiji neće nastupiti jer se oporavlja nakon operacije koljena te je dodao da bi bio presretan ako bude mogao nastupiti na turniru u Wimbledonu.

Federer bi tek u januaru trebao početi kondicione treninge, a na teniske terene bi se mogao vratiti u martu ili aprilu, što uveliko ovisi o predstojećem procesu oporavka.

“Operacija je bila neminovna. U budućnosti želim da idem na skijanje sa djecom i da igram fudbal ili tenis sa prijateljima. Znam da je to teško, ali ja vjerujem u takva čuda. Želim vidjeti i šta još mogu učiniti na teniskom terenu“, kazao je Federer.

Ističući kako napore za povratak u tenis smatra iskazivanjem zahvalnosti navijačima koji mu pružaju podršku, Federer je istakao da su njegovi navijači zaslužili da vide bolju igru od one koju je prošle sezone pokazao na travnatoj podlozi.

Nakon što je među deset najboljih tenisera svijeta proveo 968 sedmica, 40-godišnji Federer je prošlog mjeseca ispao iz prvih deset na ATP listi.