Ostali sportovi

potvrdio njegov menadžer

Roger Federer odustao od nastupa na Australian Openu

28/12/2020

Federeru je plan zaigrati na turnirima koji će biti održani nakon Australian Opena

Švicarski teniseri Grand Slam rekorder Roger Federer propustit će nastup na Australian Openu u februaru 2021, objavio je njegov menadžer i glavni operativac njihove zajedničke firme TEAM8, a razlog odustajanja je nastavak rehabilitacije nakon operacija koljena.

“Roger je odlučio da neće igrati na Australian Openu 2021”, objavio je Tony Godsick na službenoj stranici firme TEAM8, prenosi Hina.

Prema Godsicku, Federeru je plan zaigrati na turnirima koji će biti održani nakon Australian Opena.

“U protekla dva mjeseca napravio je veliki napredak što se tiče stanja koljena i fizičke pripreme. Ipak, nakon savjetovanja sa svojom ekipom, zaključio je da je za njega dugoročno najbolja odluka vratiti se natjecanjima nakon Australian Openu”, izjavio je Godsick.

Federer se trenutno nalazi u Dubaiju, njegovoj bazi za pripreme uoči i tokom sezone.

Australian Open će ove godine biti održan tri sedmice poslije originalnog januarskog termina, od 8. do 21. februara 2021.

Upravo u Melbourneu je 39-godišnji Švicarac 2018. osvojio svoj posljednji, 20. Grand Slam naslov. Na Australian Openu 2020. Federera je u polufinalu zaustavio Novak Đoković, a nakon toga mu je u veljači obavljen artroskopski zahvat na desnom koljenu. U junu je još jednom završio na operaciji istog koljena te je objavio da u 2020. više neće nastupati.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.