Ostali sportovi

RSBiH: Nismo dobili obrazloženje o izostanku Borca iz SEHA lige

11/07/2017

Rukometni savez BiH oglasio se povodom izostavljanja RK Borca iz SEHA regionalne lige naredne sezone, u kojem se ističe da nije dobijeno obrazloženje zbog čega je banjalučkom klubu onemogućen nastup u tom takmičenju.

– Sedmog jula predsjednik Rukometnog saveza BiH Amir Zahirović obratio se predstavnicima SEHA Gazprom lige sa zahtjevom za obrazloženjem te odluke. U obraćanju predstavnicima SEHA Gazprom lige, podsjetio je da je RSBiH pokretač inicijative formiranja takmičenja SEHA lige te zamolio za obrazloženje zašto se Borcu ne dozvoljava učešće u tom takmičenju – navodi se u saopćenju RSBiH.

Dalje se ističe da nakon što se RSBiH dva puta obratio predstavnicima SEHA Lige, dobili su odluku sa spiskom ekipa učesnica takmičenja, ali da do danas nisu dobili nikakvo obrazloženje.

– Rukometni savez BiH će ponovo tražiti obrazloženje od predstavnika SEHA Gazprom lige, te ovom prilikom želimo izraziti nezadovoljstvo odnosom predstavnik SEHA Lige prema predstavniku našeg kluba u ovom takmičenju – zaključuje se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.