Boskerski prvak

Ruiz poručio mami: Više se nećemo mučiti, život nam se mijenja

ruiz333

Od meča i pobjede nad Joshuom u Madison Square Gardenu zaradio je oko sedam miliona dolara

Andy Ruiz Jr. (29) napravio je spektakularno iznenađenje nokautiranjem Anthonyja Joshue i postao je prvi meksički teškaški prvak u istoriji boksa.

U djetinjstvu je zbog viška kilograma često bio meta zlostavljača. Nakon uspjeha on se skromno zahvalio svima koji su godinama bili uz njega, a posebnu je poruku imao za svoju majku.

– Mama, volim te… Životi će nam se promijeniti, više se nećemo mučiti. Bogu hvala… sve se događa s razlogom – rekao je novi prvak po WBO, IBO, WBA i IBF verzijama.

A do borbe protiv Joshue je došao sasvim slučajno. Jarrell Miller pao je na tri doping testa i Joshuin promotor Eddie Hearn nikako nije mogao naći pravu zamjenu, 40 dana prije meča Ruiz se Hearnu javio preko Instagrama i tako sebi ugovorio borbu!

Ma gledajte ljudi, da nema boksa vjerovatno bih radio s tatom na gradilištu. Ili bih bio diler zbog ljudi koji su mi bili u okruženju. Boks mi je spasio život – pričao je ranije Ruiz.

Od meča i pobjede nad Joshuom u Madison Square Gardenu zaradio je oko sedam miliona dolara.

Boks je krenuo trenirati jer je bio hiperaktivan. Prvi amaterski meč odradio je sa sedam godina, a u seniorskoj je konkurenciji među amaterima postavio rekord 105-5. Meksiko je predstavljao na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.

– Bio sam strašno hiperaktivan kao dijete. Uvijek sam upadao u s*anja i pravio probleme. Tata je smatrao da imam previše energije pa me odveo u dvoranu. U prve dvije sedmice dobio sam toliko batina da sam htio odustati, ali zadržao sam se i obećao mu da ću ih jednog dana sve prebiti – priča Andy Ruiz.

I za sada mu ide jako dobro u prognozama. U karijeri je izgubio samo jednom. Dobio je 33 meča, a izgubio je samo od Josepha Parkera u meču za WBC naslov.