Rukometaši Njemačke prvaci Evrope

spanija njemacka

Muška rukometna reprezentacija Njemačke prvak je Evrope. U večerašnjoj finalnoj utakmici EURO 2016 igranoj u poljskom Krakowu Nijemci su pobijedili Španiju, rezultatom 24:17 i na taj način po drugi put uspjeli doći do titule najboljeg na Starom kontinentu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kontrolisali su meč cijelim tokom, pa su poslije prvih 30 minuta imali prednost od 10:6. I u drugom poluvremenu nisu ispuštali konce igre iz ruku. Naprotiv, bili su još bolji i zasluženo slavili sa „plus sedam“ pogodaka razlike.

Najefikasniji igrač finala bio je član pobjedničkog tima Kai Hafner sa sedam golova iz 10 pokušaja, odnosno sa učinkom od 70 posto.

Hrvatska je u danas ranije odigranom susretu za treće mjesto na EP trijumfovala u duelu protiv Norveške 31:24, te su rukometaši zemlje iz naše regije osvojili bronzane medalje. Osim toga, Hrvati su se direktno kvalifikovali na naredno Svjetsko prvenstvo „Francuska 2017“. Norveška je današnjim porazom primorana u junu ove godine protiv Slovenije igrati dvomeč doigravanja za plasman na SP.

prvaci evrope