ehf kup

Rukometaši Slobode putuju u Ankaru na uzvratni susret protiv ekipe Sport Toto

rk sloboda
Foto: Fena

Rukometaši Slobode će preko aerodroma u Beogradu i Istanbulu stići do Ankare

Rukometaši Slobode u nedjelju od 14.00 sati igrat će u Ankari protiv ekipe Sport Toto revanš susret 3. kola EHF Europen kupa. Tuzlaci su u prvoj utakmici slavili sa 34:25.

-Trebamo pozitivno razmišljati o toj utakmici, imamo određenu zalihu, međutim ne smijemo se opustiti nijedne sekunde, moramo biti spremni na borbu tokom svih 60 minuta. Ne trebamo razmišljati previše o stečenoj prednosti iz prvog duela nego igrati, kao što sam rekao, kao da smo izgubili devet razlike, ali u principu radi se o tom nekom motivacionom faktoru, to jest pristupu utakmici – rekao je šef stručnog štaba RK Sloboda Mirko Mikić.

Rukometaši Slobode će preko aerodroma u Beogradu i Istanbulu stići do Ankare. Atmosfera u ekipe je odlična, a svi se nadaju da će ostvariti historijski uspjeh i dočekati proljeće u EHF European kupu.

-Mi smo se praktički tek počeli pripremati pošto smo imali ovu prvenstvenu utakmicu s Leotarom u srijedu. Nadam se da ćemo nastaviti u ritmu u kojem smo utakmicu protiv ekipe Spor Toto završili u Tuzli. Nadam se našoj pobjedi i prije svega prolasku u sljedeći krug takmičenja – rekao je prvotimac Slobode Haris Buljina.

Utakmicu je moguće pratiti u direktnom prijenosu na platformi MYTV.