Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Policija se oglasila o pogibiji radnika: Dizao teret na osmi sprat, uhapšena jedna osoba

gradiliste ilidza nesreca
Foto: Avaz

U dva dana u Sarajevu su poginula dva radnika

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je da je nakon okončanog uviđaja na gradilištu na Ilidži uhapšena jedna osoba zbog pogibije 51-godišnjeg radnika.

– Dana 30. novembra 2023. godine u 11:45 sati, obaviještena je PU Ilidža da je u ulici Barska, općina Ilidža, došlo do povređivanja radnika na gradilištu prilikom dizanja tereta na osmi sprat. Na mjestu događaja, ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je konstatovao smrt 51-godišnjeg M.D. iz Zenice, saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci zaštite na radu, građevinske i mašinske struke, kao i kantonalni inspektori rada i zaštite na radu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, u vezi s krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, u 20:20 sati slobode je lišeno odgovorno lice Š.H., rođen 1966. godine, nastanjen u Sarajevu – naveli su iz MUP-a KS.