Ostali sportovi

četiri dana vrhunskih borbi

Rusija s devet medalja najbolja na Evropskom taekwondo prvenstvu u Sarajevu

15/11/2021

Bh. takmičari danas nisu imali svoj dan, obzirom da su sve četiri borbe završile porazima

Evropsko taekwondo prvenstvo za juniore u Sarajevu danas je zvanično završeno, a nakon četiri dana vrhunskih borbi najboljih juniorki i juniora Evrope, najbolji rezultat ostvarila je selekcija Rusije.

Sa ukupno devet medalja, od čega sedam zlatnih, jednom srebrenom i jednom bronzanom Rusi su pokazali dominaciju u ovom sportu. Pet medalja osvojili su juniori, dok su za četiri zaslužne juniorke ove države.

Drugoplasirana reprezentacija u konačnom poretku je Hrvatska koja je sa pet medalja, od čega tri zlatne, te po jednom srebrenom i bronzanom zasluženo zauzela mjesto na podijumu.

Treće mjesto pripalo je Turskoj koja se, iako sa osam medalja, našla na podijumu sa osvojene dvije zlatne, dvije srebrene i četiri bronzane medalje.

Bh. takmičari danas nisu imali svoj dan, obzirom da su sve četiri borbe završile porazima.

Prva je na tatami izašla Džejla Makaš koja je poražena od predstavnice Velike Britanije sa 26:12, a od predstavnice iste zemlje poražena je i Džejna Hamzić rezultatom 11:9.

Velika nada bh. taekwondoa, Ada Avdagić, poražena je u poslednjim sekundama sa samo jednim bodom razlike od predstavnice Rusije koja je kasnije osvojila zlato. Meč je završio sa 14:13, čime je Avdagić završila nastup bez borbe za medalju.

Poslednji je nastupio Emir Radeljaš koji je doživio poraz od predstavnika Italije rezultatom 20:10.

Sutra počinju prestižni E1 i G1 turniri koji su kvalifikacijski za Olimpijske igre. Na njima će učestvovati 55 država, a Bosna i Hercegovina polaže velike nade u nove medalje, prvenstveno zbog nastupa Nedžada Husića, najuspješnijeg bh. Olimpijca, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.