Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ruski olimpijski komitet odbacuje zabranu za sve sportiste

Mutko_Putin

Ruski olimpijski komitet /ROK/ saopštio je danas da se ne slaže sa stavom Svjetske antidoping agencije /VADA/ da je zabrana takmičenja “čistim” ruskim sportistima neprijatna posljedica mjera protiv dopinga.

ROK je objavio da je izvještaj nezavisnog službenika VADA Ričarda Meklarena “toliko ozbiljan da zahtijeva punu istragu uz učešće svih umiješanih strana”, prenio je “Sputnjik”.

U tekstu se dodaje da je ruska strana spremna da pruži punu pomoć svakoj međunarodnoj organizaciji koja učestvuje u istrazi, u okviru napora koji se preduzimaju protiv dopinga.

“Ipak, fundamentalno se ne slažemo sa Meklarenovim mišljenjem da moguća zabrana za stotine čistih ruskih sportista da učestvuju na Olimpijskim igrama predstavlja prihvatljivu `neprijatnu posljedicu` optužbi koje je komisija iznijela u izvještaju”, navodi ROK.

VADA je juče objavila da je rusko Ministarstvo sporta kreiralo program kojim su se prikrivale zloupotrebe u vezi sa dopingom među ruskim sportistima na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine.