Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Salkić: Kadeti pokazali važnost jedinstva naših različitosti

kadeti bih kosarka kadetska reprezentacija (3)

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić uputio je čestitku Kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u povodu zlatne medalje osvojene na Evropskom prvenstvu u košarci za muškarce do 16 godina.

– Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju čine najbolji mladi košarkaši iz cijele zemlje potvrdila je važnost jedinstva naših različitosti i pokazala nam da smo najjači ukoliko vjerujemo jedni drugima i nastupamo zajedno.

Uz zahvalnost što ste građanima Bosne i Hercegovine donijeli beskrajnu radost, iskrene čestitke za ostvareni uspjeh upućujem svim igračima, rukovodstvu Kadetske reprezentacije i Košarkaškom savezu BiH – navodi se.

Salkić u čestitki naglašava da je „Bosna i Hercegovina zemlja vrijednih i požrtvovanih ljudi koji predano rade, vrijedno uče i svakodnevno sudjeluju u kreiranju društvenog ambijenta ove zemlje utemeljenog na univerzalnim vrijednostima nacionalne i religijske tolerancije u aktivnom miroljubivom suživotu“.

– Bogatstvo tih različitosti temelj je na kojem već stoljećima počiva opstanak BiH – navodi Salkić, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika RS.