Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

treće kolo

Samo hrabro: BiH protiv Francuske završava nastup na Evropskom prvenstvu

rukomet

Rukometaši BiH će prvi, historijski nastup na EURO-u zaključiti danas kada će odmjeriti snage sa višestrukim svjetskim i evropskim prvakom, reprezentacijom Francuske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Francuske danas završava nastup na Evropskom prvenstvu u rukometu (EURO EHF 2020). Utakmica se igra u 18:15 sati.

Izabranici Bilala Šumana u svom debiju na evropskim prvenstvima upisali su dva poraza u prve dvije utakmice. “Zmajevi” su u prvom meču grupe “D” u Trondheimu poraženi od domaće Norveške sa 26:32, dok je u drugom susretu od njih bila bolja selekcija Portugala (24:27).

Rukometaši BiH će prvi, historijski nastup na EURO-u zaključiti danas kada će odmjeriti snage sa višestrukim svjetskim i evropskim prvakom, reprezentacijom Francuske. Ovaj susret je bez rezultatskog značaja pošto su obje ekipe uoči trećeg kola već izgubile šanse za plasman u narednu rundu takmičenja.

“Trikolori” ovo Evropsko prvenstvo neće pamtiti po dobrom jer prvi put u historiji nisu prošli grupnu fazu evropskih prvenstava.

S druge strane, naši rukometaši, i pored dva poraza, nisu razočarali u svom prvom nastupu na završnim turnirima evropskih prvenstava. To se posebno odnosi na meč drugog kola protiv Portugala kada je Šumanovim “Zmajevima” malo nedostajalo da dođu do velike pobjede.

U drugom meču grupe “D” sastaju se selekcije Portugala i Norveške.


Top ponudu za meč BiH-Francuska možete da pronađete na sajtu meridianbet.ba. Osim vrhunskih kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.