Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sani Čampara: Naša najveća prednost su jedinstvo i snažno prijateljstvo

sani čampara

Playmaker kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Sani Čampara, nakon osvajanja zlatne medalje na Eurobasketu pobjedom u finalu nad domaćom selekcijom Litvanije rezultatom 85:83, za Anadolu Agency (AA) je kazao da su bh. košarkaši od početka prvenstva sanjali o osvajanju medalje s kojom bi se vratili u BiH.

“Osjećaj je stvarno fenomenalan, jer svi znamo da nije mala stvar pobijediti Litvaniju pred njihovim navijačima. Naravno da je to bilo teško postići, ali mi smo od početka znali da imamo kvalitet i ni jednog trenutka nismo posumnjali u naše mogućnosti i ostvarenje ciljeva”, rekao je Čampara.

Napomenuo je kako je najveća prednost kadeta BiH jedinstvo i snažno prijateljstvo koje vlada među svim igračima i trenerima u ekipi.

[pull_quote_center]”Prije Evropskog prvenstva smo jasno rekli da nam je cilj osvajanje medalje i ova medalja je upravo za sve ljude koji su nam bila podrška cijelo vrijeme i ponosni smo što u BiH donosimo ono što smo i obećali[/pull_quote_center]

“Najveći razlog našeg uspjeha je sigurno odlična atmosfera među nama i podrška svih ljudi koji su nas pratili od početka. Kada znamo da je tako, onda je na terenu sve lakše”, istakao je ovaj mladi košarkaš.

Još je kazao kako su svi u timu presretni što se u BiH vraćaju sa zlatnom medaljom kako bi obradovali sve ljude u zemlji.

“Prije Evropskog prvenstva smo jasno rekli da nam je cilj osvajanje medalje i ova medalja je upravo za sve ljude koji su nam bila podrška cijelo vrijeme i ponosni smo što u BiH donosimo ono što smo i obećali”, kazao je Čampara.