Ostali sportovi

Od 10. do 13. decembra

Sarajevo domaćin evropskog seniorskog i kadetskog prvenstva u teakwandou

06/12/2020
Ilustracija

Ja sam spreman i nadam se što boljem rezultatu - dodaje Erol Nući

Sarajevo će od 10. do 13. decembra biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama teakwandoa, te Evropskog prvenstva za kadete. Našu zemlju će u seniorskoj konkurenciji predstavljati i dva takmičara iz Teakwondo kluba Mladost Sarajevo.

Nakon sjajnih nastupa na Evropskom klupskom prvenstvu, srebrena Dora Marušić i zlatni Erol Nući, članovi kluba Teakwondo Mladost Sarajevo, predstavljat će, između ostalih, Bosnu i Hercegovinu na nastupajućem Evropskom prvenstvu za seniore.

– Konkurencija je vrlo jaka. Dosta olimpijaca dolaze u Sarajevo na evropsko prvenstvo. Naravno da se nadam da ću ponoviti taj uspjeh – priča Dora Marušić.

– Konkurencija je dosta teška, dolaze olimpijci, svjetski prvaci. Ovo je sada seniorska konkurencija. U Zagrebu je bilo do U21. Ja sam spreman i nadam se što boljem rezultatu – dodaje Erol Nući.

– Domaći teren ne znači ništa, čak je veći teret, ali s obzirom na to da je prejaka konkurencija, bit će mnogo olimpijaca, svjetskih prvaka, bit će sigurno preko tridesetak njih u jednoj kategoriji. Ne očekujem puno, ali uvijek idemo prema medalji. Svima su san Olimpijske igre i ovo je jedini put da sanjaju taj san – ističe trener TKD Sarajevo Gzim Nući.

Osim Dore Marušić i Erola Nućija iz Mladosti, Bosnu i Hercegovinu će na Evropskom prvenstvu za seniore predstavljati još: Ibrahim Đonko, Nedžad Husić, Sadmir Habibović, Jusuf Ali Rašidagić, Katarina Krajišnik, Edna Abaspahić (Novi Grad), Dinko Šegedin (Forteca), Karlo Galić, Sara Grubišić (Posušje), Indira Fazlić (Frenki), Marija Štetić (Fojnica) i Ivana Šarenac (Brčko).

Komentari

Autor: FTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.