Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"VIŠE OD IGRE"

Sarajevo u septembru domaćin rukometnog turnira za mlade iz BiH i regiona

grafika (1)

Turnir će se realizovati u periodu od 17.09. – 19.09.2021. godine u sportskim dvoranama u Sarajevu

Već tradicionalni BSP OIL Međunarodni rukometni turnir za mlade pod nazivom “Više od igre” koji se igra u tri generacije dječaka (2004., 2006. i 2008. godište) i jednoj generaciji djevojčica (2008. godište), održat će se šesti put u Sarajevu.

Turnir će se realizovati u periodu od 17.09. – 19.09.2021. godine u sportskim dvoranama u Sarajevu.

Na turniru po prvi put učestvuje 36 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta – „SPIRITUS“ Sarajevo uz generalno pokroviteljstvo kompanije “BSP OIL”.

“Cilj turnira da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva ali i cijele Bosne i Hercegovine. Potrudili smo se da u ovom teškom vremenu kada je sport praktično zaustavljen u Bosni i Hercegovini usljed pandemije COVID-19 organizujemo rukometni turnir koji unatoč toj činjenici neće izgubiti na kvaliteti i značaju. U ovom osjetljivom vremenu ispred organizacije smo preduzeli sve korake da se turnir organizuje uz poštivanje COVID protokola za sportske događaje. Posjeta gledalaca na žalost neće biti moguća”, poručili su iz Udruženja SPIRITUS, koje je organizator turnira.

“Veliku pomoć u organizaciji turnira smo dobili od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i Općine Novi Grad Sarajevo, te sponzora bez kojih u ovo teško doba ne bismo bili u mogućnosti da ostvarimo sve zacrtane ciljeve, a to su su BSP OIL, BH TELECOM, te AC QUATTRO, ELGRAD, AUSTROTHERM i LUKAS NAKIĆ sa brendom LEDA voda”, saopštili su organizatori.