"mali delfini 2021"

Sarajevski plivači uspješni u Banjoj Luci

pk-spid

Boje kluba branili su još Elmedina Djocaj, Farah Godinjak, Mia Hodžić, Adrian Kristić i Darian Sarić

Sedam medalja osvojili su mladi takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva na mitingu “Mali delfini 2021” održanom ovog vikenda u Banjoj Luci.

U jakoj konkurenciji od ukupno 444 plivača, koji su predstavljali 16 klubova iz svih krajeva Bosne i Hercegovine najbolji učinak od Sarajlija je imala Lamija Cviko koja se okrunila sa dva zlata i jednim srebrom.

Dva puta na pobjedničko postolje penjao se Jan Radenović osvojivši srebrnu i bronzanu medalju, dok je Salim Gerin bio dvostruko bronzani.

Boje kluba branili su još Elmedina Djocaj, Farah Godinjak, Mia Hodžić, Adrian Kristić i Darian Sarić.

“Pored svih plivačkih postignuća nada našeg kluba veliki izazov i doživljaj nekim od naših najmlađih plivača i plivačica je bio i to da su prvi put išli sami u avanturu u drugi grad bez svojih roditelja. U ovaj vikend smo ‘uskočili i zaplivali’ kako je i glasio sam logo takmičenja “Mali delfini”. Ugodna atmosfera u gradu na Vrbasu i odlična organizacija su učinili ova postignuća još ljepšim. Hvala našim sportskim prijateljima iz Plivačkog kluba Olimp na gostoprimstvu. Bilo je ovo jedno novo iskustvo za naše takmičare i sigurno motiv više da i u narednom periodu nastave vrijedno raditi i trenirati na putu ka novim uspjesima”, rekla je trenerica PK SPID Đeneta Boja.

Zasluge za uspjeh u Banjoj Luci pripadaju i treneru Tariku Kurtanoviću.