Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SP U KOŠARCI

Schroder izabran za MVP Svjetskog prvenstva, Dončić u najboljoj petorci

Dennis Schroder najbolja petorka
FOTO: FIBA

Najlošiju partiju odigrao je u četvrtfinalu protiv Latvije kada je njegova ekipa bila na ivici eliminacije

Njemački košarkaš Dennis Schroeder izabran je na za najkorisnijeg igrača Svjetskog prvenstva.

Dvadesetdevetogodišnji plejmejker u finalnom meču protiv selekcije Srbije predvodio je svoj tim sa 28 poena (7/11 za dva, 2/6 za tri, 8/10 slbodna bacanja) uz po 2 skoka i asistencije.

Schroeder je planetarni šampionat završio sa učinkom od 17.9 poena, 2 skoka i 6.7 asistencija.

Najlošiju partiju odigrao je u četvrtfinalu protiv Latvije kada je njegova ekipa bila na ivici eliminacije.

Najbolja petorka

Uz Schrodera su u najbolju petorku Svjetskog prvenstva u košarci 2023. izabrani još Bogdan Bogdanović iz Srbije, kanadska zvijezda Shai Gilgeous-Alexander, Anthony Edwards iz SAD-a i slovenska zvijezda Luka Dončić.

Bogdanović je prosječno bilježio 19,1 poen, 4,6 skokova, 3,3 asistencije i 2,1 ukradenu loptu po utakmici, uključujući 17 poena i 5 asistencija u finalu.

Gilgeous-Alexander završio je turnir s 24,5 poena, 6,4 skokova, 6,4 asistencija i 1,6 ukradenih lopti po utakmici i tako pomogao Kanadi da završi na trećem mjestu za svoju prvu medalju u istoriji.

Edwards je skupljao 18,9 poena i 4,6 skokova po utakmici pomažući SAD-u da stigne do polufinala. Zvjezdani status pokazao je zabivši 35 koševa protiv Litve.

Dončić je bio izvanredan na cijelom turniru pridruživši se ekskluzivnom klubu s 200 koševa s prosjekom od 27,0 koševa uz 7,1 skokova i 6,1 asistencija po utakmici.