Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stalno u šteti

Schumacherovom sinu odbrojani dani u Formuli 1?

mick screenshot (1)

Nakon Mickove greške u Japanu šef ekipe Haasa Günther Steiner poludio je

Mick Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, vozi drugu sezonu Formule 1. Pamtit će je po tome što je osvojio prve bodove u karijeri, ali to bi 23-godišnjem Nijemcu mogla biti i posljednja sezona u ovom takmičenju.

U petak je na treningu za Veliku nagradu Japana napravio ogromnu pogrešku. U krugu u kojem se vraćao u boks zabio se u ogradu i teško oštetio bolid. Podsjetimo, prošle sezone je Schumacher i službeno bio vozač koji je napravio najviše štete na bolidu od svih vozača.

Bolidu je nanio više od četiri miliona eura štete. Prednje krilo mu je otišlo osam puta, stražnji i prednji ovjes devet, mjenjač…

Napravio je više štete čak i od tadašnjeg ekipnog kolege Nikite Mazepina, koji je tim koštao dva miliona funti, upola manje nego Schumacher.

Nakon Mickove greške u Japanu šef ekipe Haasa Günther Steiner poludio je.

“Ovo mu je već treća teška nezgoda ove sezone”, rekao je Steiner.

Schumacherove greške će i ove sezone Haas koštati nekoliko miliona eura i upitno je hoće li poziciju u ekipi imati i sljedeće godine.

Haas za 2023. godinu već ima ugovor s Kevinom Magnussenom, a Schumacherova pozicija je, uprkos slavnom prezimenu, i dalje otvorena. Mick je kroz cijelu sezonu sporiji i lošiji od Magnussena, a kao potencijalni Schumacherovi nasljednici se spominju Daniel Ricciardo, Antonio Giovinazzi i Nico Hulkenberg.