Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavio memoare

Scottie Pippen: Michael Jordan je uništio košarku

New Project – 2021-11-18T124417.367
Pippen i Jordan / FOTO: Screenshot

Ismijao je Jordanovu mitsku partiju iz pete utakmice NBA finala 1997. protiv Utah Jazza

Scottie Pippen, bivši član sjajne i slavne generacije Chicago Bullsa iz 90-ih godina prošlog stoljeća, nedavno je objavio memoare. Otkrilo se u njima da je njegovo mišljenje o Michaelu Jordanu, za mnoge najboljem košarkašu svih vremena, bitno drugačije od onog kakvo se serviralo javnosti dok su zajedno vodili Bullse do šest NBA naslova.

Napisano otkriva mnoge detalje o neslaganjima dvojice slavnih Bullsa, a Pippen se uopće više ne trudi to sakriti. Kritizirao je Jordana zbog dokumentarnog filma “Posljednji ples”, javno mu zamjerio što je za njega uzeo 10 miliona dolara dok su ostali bili neplaćeni i nizao kritiku za kritikom.

Istaknuo je tako primjerice da “Michael Jordan nikad ne bi bio Michael Jordan da nije bilo mene, Horacea Granta, Tonija Kukoča, Johna Paxsona, Stevea Kerra, Dennisa Rodmana, Billa Cartwrighta, Rona Harpera, B.J. Armstronga, Luca Longleyja, Willa Perduea i Billa Wenningtona”.

Ismijao je Jordanovu mitsku partiju iz pete utakmice NBA finala 1997. protiv Utah Jazza, proslavljenu i u cijelom svijetu, poznatu kao “flu game”, a i istaknuo da Bullsi nisu osvojili šest naslova zbog Jordanovog odnosa prema ekipi, nego uprkos tome. Sada je otišao i korak dalje uz tvrdnju da je Jordan zapravo uništio košarku.

“Mogu ići toliko daleko da kažem da je Mike uništio košarku. Na igralištima je u 80-ima lopta kružila, dodavalo se da bi se pomoglo ekipi. To je prestalo u 90-ima. Djeca su željela biti poput Mikea. A Mike nije želio dodati, nije želio ni skakati ni braniti najbolje igrače. Želio je da to svi rade za njega”, ustvrdio je Pippen i dodao i ovo:

“To je razlog zašto sam uvijek mislio da je LeBron James najbolji igrač kojeg je košarka vidjela – on radi sve i utjelovljuje igru kakva bi ona i trebala biti.”