Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pregovori u toku

Šef UFC-a: Conor McGregor vraća se u kavez

conor (1)

Podsjetimo, McGregor je bez borbe od oktobru kada je na UFC 229 eventu u Las Vegasu poražen prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi od prvaka lake kategorije Nurmagomedova

Velika zvijezda borilačkog sporta i UFC-a Conor McGregor vraća se borbama u Octagonu, potvrdio je predsjednik te promocije Dana White.

U intervjuu za CNN Dana White kazao je da su pregovori u toku, a isto je na svojim društvenim mrežama podijelio i sam McGregor.

“Conor McGregor će se ponovno boriti”, kazao je White i dodao da će u narednim sedmicama otići na Floridu gdje će razgovarati s Ircem o detaljima povratka.

“Conor i ja komuniciramo svaki dan. Razgovarali smo cijelu ovu sedmicu… Pričali smo o mogućim borbama i kada bi se mogao vratiti. Stvari su dobre između nas i uskoro ćemo nešto smisliti”, poručio je šef UFC-a.

McGregor je proteklih mjesec dana u fokusu javnosti zbog brojnih kontraverzi. Prvo je na Twitteru objavio da ide u penziju, da bi samo sedam dana kasnije poručio da se ipak planira vratiti.

U međuvremenu stigao je izvrijeđati suprugu čovjeka koji ga je posljednji put istukao u kavezu, Khabiba Nurmagomedova.

Vanredna odluka o penziji bila je reakcija na odbijen zahtjev za udjelom vlasništva u promociji, ali White tvrdi da on i njegova najveća zvijezda ipak uvijek pronađu zajednički jezik.

“Conor voli biti u položaju u kojem drži karte i radi ono šta želi. I, znate, on i ja pronađemo način kako da radimo zajedno i ostvarimo planove”, objasnio je White.

Podsjetimo, McGregor je bez borbe od oktobru kada je na UFC 229 eventu u Las Vegasu poražen prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi od prvaka lake kategorije Nurmagomedova.

Vrbalni rat s Dagestancem traje od trenutka kada je borba završila i kada je nastala makljaža između timova dvaju boraca.