Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vincent Collet

Selektor Francuza objavi spisak za Eurobasket, košarkaše BiH čeka paklen zadatak

New Project – 2022-07-18T124726.375

Duel s Francuskom Zmajeve očekuje i na Eurobasketu, pa je jasno da je pred ekipom Adisa Bećiragića pakleno težak zadatak

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vincent Collet objavio je danas spisak igrača na koje računa za nadolazeći Eurobasket, koji se igra u septembru.

Također, igrači s ovog spiska će igrati i utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koja će se igrati u Skenderiji, gdje će gostovati Bosni i Hercegovini.

Duel s Francuskom Zmajeve očekuje i na Eurobasketu, pa je jasno da je pred ekipom Adisa Bećiragića pakleno težak zadatak.

Collet je pozvao sljedeće igrače: Andrew Albicy (Gran Canaria), Isaia Cordiner (Virtus), Moustapha Fall (Olympiakos), Evan Fournier (New York Knicks), Rudy Gobert (Minnesota Timberwolves), Thomas Heurtel (Real Madrid), William Howard (Asvel), Mouhammadou Jaiteh (Virtus), Timothe Luwawu-Cabarrot (Atlanta Hawks), Theo Maledon (Oklahoma City Thunder), Amath M'Baye (Pinar Karsiyaka), Frank Ntilikina (Dallas Mavericks), Elie Okobo (Asvel), Vincent Poirier (Real Madrid), Terry Tarpey (Le Mans), Victor Wembanyama (Asvel), Guerschon Yabusele (Real Madrid).

Dakle, ovaj sastav Francuske će Zmajevima 27. augusta gostovati u Skenderiji u meču kvalifikacija za SP, a potom će nekoliko dana poslije ove ekipe odmjeriti snage i na Eurobasketu.