Fudbal

"As"

Cristiano Ronaldo se vraća u Madrid, ali ne u Real

18/07/2022

Ronaldo, koji gotovo nikako ne igra presing na zadnju liniju protivnika, nije u planu Ten Hagu koji želi maksimalan angažman od svih svojih igrača na terenu

Španski list “As” donosi senzacionalnu vijest da će Cristiano Ronaldo otići u Atletico Madrid.

Kako pišu, Portugalac je uspio uvjeriti Diega Simeonea, trenera Atletica, da ga kupi iz Manchester Uniteda. S obzirom na to da je Ronaldo igrao za Real Madrid i da nije baš prototip igrača kakav traži Simeone, ovu informaciju treba ipak uzeti s rezervom.

Portugalski je napadač navodno izrazio želju za odlaskom iz Manchester Uniteda nakon što je stigao novi trener, Nizozemac Erik ten Hag.

Ronaldo, koji gotovo nikako ne igra presing na zadnju liniju protivnika, nije u planu Ten Hagu koji želi maksimalan angažman od svih svojih igrača na terenu.

As je također pisao da će Cristiano Ronaldo prijeći u Bayern, te zamijeniti Roberta Lewandowskog, no njemački klub nije pokazao pretjeran interes za njega.

Ronaldove godine, ogromna plaća i činjenica da se već polako ne uklapa u postulate modernog nogometa faktori su koji mu jako otežavaju odlazak iz Manchestera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.