Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor kadeta BiH nakon pobjede protiv Italije: Bježimo od euforije

bh-kadeti

Selektor kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža za Anadolu Agency (AA) je, nakon pobjede protiv Italije, kazao kako je njegova ekipa danas odigrala na visokom nivou.

“Danas smo odigrali vrhunsko poluvrijeme i to je bilo dovoljno za sigurnu pobjedu. Desila se jedna crna rupa u igri koja je trajala možda i predugo, ali, na sreću, nismo kažnjeni zbog toga”, rekao je Pandža.

[pull_quote_right]Sljedeći susret i posljednji u grupi C bh. kadeti igraju protiv selekcije Finske[/pull_quote_right]

Kadetska košarkaška reprezentacije BiH je u drugoj utakmici Evropskog prvenstva U-16 u Litvaniji danas bila bolje od selekcije Italije rezultatom 77:65.

Selektor Pandža je istakao kako se njegovi igrači osjećaju odlično, napominjući kako ipak pokušavaju da ne prave veliku euforiju.

“Momci se sada osjećaju dobro. Pokušavamo da ih stalno spuštamo u realnost i da bježimo od euforije. Sutra je važna utakmica koja odlučuje o tome koliko ćemo bodova prenijeti u drugu fazu i sve misli su usmjerene prema tome”, istakao je selektor kadetske košarkaške reprezentacije.

pandza josip

Napomenuo je kako će on i njegovi momci učiniti sve da nastave sa dobrim rezultatima u Evropi.

Nakon što su u prvom kolu pobijedili selekciju Srbije, potom Italiju, sljedeći susret i posljednji u grupi C bh. kadeti igraju protiv selekcije Finske sutra u 19:00 sati.