Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor “zlatnih dječaka”: Šta sad? Gdje će ova djeca da treniraju?

josippandza

Josip Pandža, selektor kadetske košarkaške reprezentacije BiH koja je u Kaunasu u nedjelju osvojila titulu prvaka Evrope sijao je od sreće nakon veličanstvenog uspjeha.

Pandža je u izjavi za BHT s puno emocija u glasu kazao:

“Emocije su toliko pomiješane da vam ništa pametno ne znam reći u ovom trenutku. Ovdje se veseli, slavi. Tu smo i mi, Hrvati, Srbi, Crnogorci… Svi slavimo. Iskreno, nisam ovoliko očekivao, ali puno sam očekivao. Momci su toliko karakterni, da tako zrelo igraju pred 5.000 ljudi. To je zaista nevjerovatno, pa to su dječaci od 16 godina”, rekao je selektor Pandža i dodao:

“Ne znam kako je izgledalo na TV-u, ali bilo je vrhunsko navijanje. Litvanci su sve spremili da budu prvaci Evrope, ali ja se divim ovim mladićima, koji su ostali stabilni. Ovo je uvertira za SP”.

“Ne volim euforiju. Volim realnost. Drago mi je što će biti još dva dana euforija, ali naša realnost je surova. Moramo naći način kako će ova djeca biti seniorski reprezentativci. Šta dalje? Gdje će ova djeca da treniraju i kako? Mi ako propustimo ovu generaciju, pitanje je hoćemo li imati neke igrače za seniorsku reprezentaciju? To je sve do države”, poručio je Pandža.