Ostali sportovi

Selektor “zlatnih dječaka”: Šta sad? Gdje će ova djeca da treniraju?

16/08/2015

Josip Pandža, selektor kadetske košarkaške reprezentacije BiH koja je u Kaunasu u nedjelju osvojila titulu prvaka Evrope sijao je od sreće nakon veličanstvenog uspjeha.

Pandža je u izjavi za BHT s puno emocija u glasu kazao:

“Emocije su toliko pomiješane da vam ništa pametno ne znam reći u ovom trenutku. Ovdje se veseli, slavi. Tu smo i mi, Hrvati, Srbi, Crnogorci… Svi slavimo. Iskreno, nisam ovoliko očekivao, ali puno sam očekivao. Momci su toliko karakterni, da tako zrelo igraju pred 5.000 ljudi. To je zaista nevjerovatno, pa to su dječaci od 16 godina”, rekao je selektor Pandža i dodao:

“Ne znam kako je izgledalo na TV-u, ali bilo je vrhunsko navijanje. Litvanci su sve spremili da budu prvaci Evrope, ali ja se divim ovim mladićima, koji su ostali stabilni. Ovo je uvertira za SP”.

“Ne volim euforiju. Volim realnost. Drago mi je što će biti još dva dana euforija, ali naša realnost je surova. Moramo naći način kako će ova djeca biti seniorski reprezentativci. Šta dalje? Gdje će ova djeca da treniraju i kako? Mi ako propustimo ovu generaciju, pitanje je hoćemo li imati neke igrače za seniorsku reprezentaciju? To je sve do države”, poručio je Pandža.

Komentari

3 Comments

 1. srkakotigazakrka

  17/08/2015 at 00:49

  Pa nek treniraju po dzamijama, ionako ste po Turbanistanu izgradili samo dzamije.

 2. Posipu ga loma

  17/08/2015 at 05:45

  Zakrkam ti ga u usta ta zvaljava , paradna i bolesna kada vec ne mogu u mozak posto ga nemas.

 3. H.Teodin

  20/08/2015 at 21:12

  Ako je turbanistan i smetati..idi u vatikan ali mi smo sampioni.a neka djamija bit ce i ima sala za trening.samo vi duse briznici patite truj te se ali mi smo sampioni europe.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.