Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Selma Baltić osvojila srebro na SP-u u kickboksu

selma baltic

Nakon veoma uzbudljive borbe Turkinja je uspjela slaviti i osvojiti zlatnu medalju, dok se Baltić morala zadovoljiti srebrom

U Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra“ u Sarajevu održava se 22. Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, javlja Anadolu Agency (AA).

Večeras su ljubitelji kickboxinga imali priliku gledati finalni meč u konkurenciji 60 kg (low-kick) između turske predstavnice Cigdem Kirvac i bosanskohercegovačke reprezentativke Selme Baltić.

Nakon veoma uzbudljive borbe Turkinja je uspjela slaviti i osvojiti zlatnu medalju, dok se Baltić morala zadovoljiti srebrom.

Svjetsko seniorsko prvenstvo okupilo je najbolje borce kickboxinga na jednom od najvećih sportskih događaja u posljednje vrijeme u BiH.

U Sarajevo su povodom Svjetskog prvenstva u kickboxingu, prema navodima organizatora, doputovale reprezentacije iz 59 zemalja, koje su smještene u kompleksu hotela “Hills” na Ilidži.

U sportskom nadmetanju učestvuje više od 800 takmičara, a borbe se održavaju u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra“.